sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Kevät tulee kohisten

Kevät tulee aina nopeasti Lappiin. Vielä viime viikonloppuna tuntui ihan toivottomalta oli täysin talvikelit vielä, vain tiet olivat sulaneet.

Sulavesi joen jäällä. 


Joen jää oli vielä ihan valkoisen lumen peitossa pari päivää sitten. Tänään ihan yllätyin kuin katsoin joelle päin ja huomasin, että se oli ihan harmaana sulavedestä.

Melkein joka kevät huomaan kun lumet sulaa silmissä. Itse hämmennyn joka vuosi, kun vuodenajat vaihtuvat niin nopeasti. Nyt olen yrittänyt seurata tätä kevääntuloa ja kun olen katsonut Ilmatieteen Laitoksen sivuilta lumen syvyyden, niin 1.5. lunta oli huikeat 75 cm ja 7.5. 41 cm. Viikossa on lähtenyt yli 30 cm.

Kasvimaa alkaa tulla esille.

Täällä oli vielä metrin lumikinos muutama päivä sitten.

Nyt on välillä viileämpää, joten se vähän rauhoittaa lumen sulaamista. Toivottavasti on kohta taas lämmintä ja auringoista.

Pihalla huomaa hyvin muutosta. Kasvimaa on alkanut tulla esille, eilen näkyi yksi pieni pilkka. Myös sisäänkäynnin luona olevassa kukkapenkissä on enää vähäsen jäätä. Kohta pääsen oikeasti ulkohommiin.
Sisääntulon kukkapenkki alkaa olla lumeton.




1 kommentti:

  1. Kiva kun kevät alkaa tulla sinne teillekin. Vaikka kyllä täällä etelämmässäkin on melko viileää; meillä sataa nyt lunta. - Mukavaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!