lauantai 15. huhtikuuta 2017

Ensimmäiset kylvöt


Hyvää pääsiäistä kaikille!

Kevät on tulollaan. Päivän pituus on kohta 16 tuntia mutta lumen syvyys on melkein 80 cm vielä. Sisällä meillä on siemenpotteja ja viljelyastioita siellä täällä. Yritän malttaa vielä, tai oikeastaan en malta odottaa että pääsisin ulos puutarhatöihin. Tomaatit olen kylvänyt 27. maaliskuuta. Pieniä alkuja on jo olemassa, mutta yksi lajike ei itänyt tällä kertaa lainkaan, kylvin toisen kerran mutta ei sekään auttanut.


Kesäkukkia itämässä saunanlattialla.

Kesäkukkia kylvin tyttäreni kanssa ennen kuin lähdin työmatkalle (3.4). Ne jäivät sitten liian pitkään lämpimälle saunanlattialle. Vähän hentoja ovat, mutta eiköhän ne tukevoidu. Pari päivää sitten kylvin vähän kaalia pluggboxiin. Merkkasin kylkeen kirjaimella rivit, ja päiväkirjaan lajikkeet.

Lisäsin kirjaimet, niin en tarvinnut merkata jokaista riviä erikseen.

Pari viikkoa sitten, 1.4. kun oli aivan mahtava ja hieno ilma, päätin kokeilla talvikylvöjä kasvihuoneeseen. Kylvin salaattia, pinaattia, timjamia ja lehtikaalia. Jään odottamaan tulosta, vielä ei ole mitään tapahtunut. Välillä lisäilen lunta kylvöksien päälle.

Talvikylvöjä kasvihuoneessa.

Kasvihuoneessa alkaa päivisin olla lämmintä jos on aurinkoista. Yöllä menee vielä pakkasen puolelle. Ulkolämpötila on vielä nollan alapuolella mutta valoa on jo todella paljon pitkälle iltaan. Navetan eteläpuoleinen kylmäpenkin maanpinta jo sulanut.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!