tiistai 13. kesäkuuta 2017

Horsmapiirakka

Tänään kävimme aamupäivällä keräämässä maitohorsman versoja. Helposti tuli jo litran verran versoja. Tein niistä horsmapiirakan rukisella pohjalla.

Ajattelin tehdä maitohorsman versoista piirakan. Tämä oli taas päähänpisto, joten käytin kaapin jämiä. Täällä on minun reseptini:

Pohja:
2 dl ruisjauhoja
1,5 dl spelttijauhoja
75 g margariini
0,75 dl rahka

Täyte:
1 l maitohorsman versoja
1 sipuli
200 g salaattijuustoa (Apetina)
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
yrttisuolaa ja pippuria
1 dl juustoraastetta

Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään monitoimikoneessa tai käsin. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja anna taikinan levätä kylmässä noin puoli tuntia.



Leikkaa versot ja sipuli pienemmäksi ja kuullota pannussa 3-5 minuuttia, mausta suolalla ja pippurilla. Kuutioi salaattijuusto. Levitä vihersilppu ja salaattijuusto piirakkapohjalle. Sekoita kermaviiliä ja kananmunat ja levitä täytteen päälle, ripottele juustoraastetta pinnalle. Paista uunin keskitasolla 200°C 30-35 minuuttia.


Tämän ohjeen mukaan taidan tehdä piirakkaa toistekin. Pohja oli murea ja täytteen sopiva, aika mieto maku, juusto toi mukavan suolaisuuden piirakkaan. Maistui hyvältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!