lauantai 27. toukokuuta 2017

Valkaistut raparperit ja kesän ensimmäinen raparperipiirakka


Vaikka tämä on todella vanha tapa saada mureat ja vähemmän happamat raparperit, tämä ensimmäinen kerta kun itse sitä kokeilin, tehdä valkaistuja raparpereita. Tämä oli todella yksinkertainen ja helppo tapa ja tulen varmaan käyttämään tätä ensi vuonna myös.


Heti kun raparperit tulivat esille laitoin yhden taimen päälle mustan ja ison ämpärin. Siellä raparperit ovat saaneet kasvaa pimeässä ja lämpimässä.



Näin raparpereista tuli vaaleat ja tosi rapeat. Lisäksi ne kasvavat lämmössä nopeammin kuin normaalisti. Tämän jälkeen on hyvä antaa taimille vähän lepoa, ja joka vuosi ei pidä valkaista samaa tainta kosta valkaisu rasittaa taimen.

Valkaistut raparperit

Vertailuksi normaalit raparperit.

Tänään korjasin sadon koska oli rakkaan ensimmäinen lomapäivä. Näin saatiin kesän ensimmäinen raparperipiirakka, vaikka ulkona oli valkoinen maa kun aamulla heräsimme.

Tyttäreni innostui leipomaan, ja sain touhuta kasvimaalla sen aikaa. Täällä vielä ohje!


Raparperipiirakka


Herkullinen piirakka.

Pohja:
75 g margariinia
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
5 dl raparperinpaloja ja 0,5 dl sokeria, sekoitetaan ja annetaan vetäytyä 1-3 tuntia ennen leipomista
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja

Vatkaa margariini ja sokeri, lisää kananmuna vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele pohja käsin voideltuun piirakkavuokaan, pohjalle ja reunoille. Levitä raparperit pohjan päälle. Vaahdota muna ja sokeri. Lisää vehnäjauhoja ja levitä seos raparperien päälle. Paista piirakka uunin alimmalla tasolla 180 asteessa noin 30 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!